vrijdag 9 september 2011

Station Dendermonde : trappen station zijn geplaatst ! Het comfort zit soms in kleine dingen.

Wie op de grote parking aan het station te Dendermonde parkeert moet nog een 3 a 400 m lopen om tot aan het Station/perron 1 te geraken. Een perronmuur van ongeveer 1m40 hoog scheidt de parking van het perron.

Pendelaars kruipen op de perronmuur of springen er af bij aankomst. Niet zo comfortabel en niet zo veilig.

In overleg en samenspraak met N-VA Dendermonde kaartte Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger, dit probleem aan via een parlementaire tussenkomst bij minister Vervotte. Hij stelde ook voor om twee trappen te plaatsen tussen parking en perron.

Zij had oog voor dit probleem en beloofde een oplossing tegen het jaareinde.
En zie, amper twee/drie maand na de belofte werden de trappen geïnstalleerd.
Deze moeten de treinreizigers wat meer gemak en veiligheid geven. Het comfort zit soms in kleine dingen en hoeven niet altijd over grote ingrepen te gaan.

Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger,
Bart Nobels, voorzitter N-VA DendermondeStation Dendermonde : trappen moeten mobiliteit verbeteren tussen parking en perron 1 .
Parlementaire tussenkomst Karel Uyttersprot

Het station van Dendermonde is een belangrijk verkeersknooppunt waar dagelijks duizenden passagiers de trein nemen .

Het beschikt over twee parkings, één langs de kant van Sint-Gillis met een eerder beperkte capaciteit en één grote parking, met de capaciteit van enkele honderden wagens, langs de kant van de Stad van Dendermonde.

Het belangrijkste perron is perron 1, hetwelke ruim 300m à 400m lang is. Een groot gedeelte van dit perron grenst aan de grote parking. Er is echter vanaf de parking geen enkele opstapmogelijkheid op dit perron dat zowat 1 à 1,40 m hoog is.

Een opstapmogelijkheid (trap) heeft geen enkele invloed op de veiligheid van de passagiers, maar zou wel comfortabel zijn en de doorstroming bij het op- en afstappen van de trein op perron 1 verbeteren. Momenteel springen de passagiers van het muurtje of klimmen zij er op.

Karel Uyttersprot, volksvertegenwoordiger N-VA, vroeg aan minister Vervotte of het mogelijk is om twee trappen aan te brengen, verspreid over de volledige lengte van het perron dat grenst aan de parking.

Ze antwoordde dat volgens Infrabel dit alvast geen probleem zou zijn. De werken kunnen worden gerealiseerd . Er zullen bij meerdere aannemers offertes gevraagd te worden.

Annemie De Muyt, dagelijkse treingebruiker en bestuurslid N-VA Dendermonde: “dit zou een belangrijke verbetering zijn voor een goede doorstroming van de vele passagiers.

Tevens is dit belangrijk voor de veiligheid; bij de aankomst van een trein op de spitsuren stromen de passagiers uit de trein , springen van het muurtje om zo vlug mogelijk bij de wagen te zijn.”

N-VA Dendermonde is dan ook verheugd met de toezegging van de gevraagde trappen.

Karel Uytteresprot
Volksvertegenwoordiger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten