zondag 6 juni 2010

Jong N-VA Dender in de bres voor behoud rusthuis Baasrode

Op zaterdag 2 mei, om 13u voert Jong N-VA Dender, samen met lokale afdeling Baasrode en Vlaams volksvertegenwoordiger Helga Stevens, actie aan het rusthuis.

Mario Rottiers, voorzitter van Jong N-VA Dender: “Nu de beslissing over de toekomst van het ouderenbeleid in het algemeen en het rusthuis van Baasrode in het bijzonder, verhuisd is van het lokale naar het Vlaamse niveau, wil Jong N-VA Dender dmv een actie nogmaals de eis voor het behoud van het rusthuis kracht bijzetten. De uiteindelijke beslissing ligt thans immers in handen van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid en de bevoegde minister Heeren.

Daarom hebben wij ons parlementslid Helga Stevens, lid van de Commissie Sociale Zaken, mee betrokken in een oproep aan de bevolking om druk te zetten op de Vlaamse regering.
Aangezien Dendermonde een eerder oudere bevolking heeft, dient het aantal rusthuisbedden in Dendermonde behouden te blijven. Een afbouw zou immers tot gevolg hebben dat zorgbehoevende Dendermondenaars minder zullen kunnen opgevangen worden in hun eigen stad en dat zij hun heil dus elders dienen te zoeken.

Bovendien zou het rusthuis in Baasrode ideaal zijn om een volledige zorgcirkel binnen een gemeenschap in te planten, niet alleen omdat de gronden reeds werden aangekocht en de budgetten vrijgemaakt, maar ook door de unieke ligging in de dorpskern en zeker ook door de reeds bestaande integratie van de huidige rusthuisbewoners in tal van activiteiten in deze deelgemeente.”

Jong N-VA Dender en N-VA Baasrode hebben beide instanties aangeschreven om te pleiten voor het behoud van het aantal rusthuisbedden in Dendermonde en dus ook voor het behoud van het rusthuis in Baasrode.

Ze roepen de bevolking op om dit voorbeeld te volgen. Samen met onze parlementsleden en onze vertegenwoordiger in het schepencollege, zullen bij aandringen bij de Vlaamse overheid dat de zorgverlening in Dendermonde niet wordt afgebouwd.

Meer informatie over dit artikel bij
Mario Rottiers tel. 0479 / 92.45.61

Geen opmerkingen:

Een reactie posten